Reading + West
Call now
Call now
Website
Call
This elegant detached Victorian house is located in The Kew Gardens Conservation Area, close to The Royal Botanic Gardens, Kew a UNESCO World Heritage site. Consequently there are strict planning restrictions relating to period properties and so a sensitive design approach was required. An old Victorian style conservatory was replaced with a new structure to create a contemporary look and maximise both natural light and views and also restore the legibility of the original house.

We successfully negotiated with the planners and secured planning approval for a large contemporary and predominantly glazed building which complements the existing Victorian house. We provided a full architectural service for the project from initial design through to administering the building contract. We also designed a bespoke kitchen clad with Statuary marble, new herringbone oak flooring and bespoke living room joinery.

We were commissioned to fully refurbish and extend this splendid Twentieth century house located within a conservation area.
Highlights

Reading + West's aim is to combine originality and practicality to create contemporary buildings and interiors. Our work is informed by a belief in the continuing development of modern architecture, with its emphasis on honesty to materials and construction methods. We approach every project without preconceptions, and value the dialogue between the

We were commissioned to design a substantial 1000 square foot extension to provide a new kitchen, gallery and studio building for a photographer at this fine detached Victorian house, located on a secluded site in Teddington. Working with established planning constraints and a desire to make the new structure subservient to the main house, R+W designed

We were commissioned to fully refurbish and extend this splendid Twentieth century house located within a conservation area. The project involved digging a new basement level below the entire house and a loft extension within the existing roof space that added a total of 1500 square feet to the property, providing five bedrooms, four reception rooms

We were asked to refurbish the ground floor and extend this recently constructed period style house in Sevenoaks. It was recently constructed by a housebuilder and the client wanted to inject some individuality and design into the building and also to be able to enjoy the garden and improve connectivity from the kitchen. We designed a contemporary fully

R+W fully refurbished the existing house at Hampton Road whilst constructing a new studio building on the site. The works included a full refurbishment of the interior with new bathrooms, hand made kitchen and bespoke joinery which were designed in close consultation with the client. The hall space was returned to its original layout and a sense of

Reviews
Review Reading + West

Be the first to review Reading + West.

Write a Review